reede, 11. märts 2016

Ajaloonurk nr. 3

Nool (Tallinn), nr. 14, 20 mai 1933 kirjutab:

Bridžiuudiseid.

Päälinna eliidi bridživaimustusele on nüüd järgnenud provintsilinnad. Pole kahtlust, et see Euroopa levinuim „moehaigus" vallutab varsti kogu Eesti ja et bridžiharrastajate read päevast päeva tihenevad. Päälinna Bridži Klubi eeskujul on organiseerimismõte haaranud ka provintsi. Juba ongi siin-sääl käimas eeltööd omavaheliseks koondumiseks ja bridžiühingute asutamiseks, kuna seni sageli piirduti ainult juhuslike kooskäimiskohtadega.
Isegi Pärnu, see keegelspordi põline kants, kes on annud Eesti keegelspordile terve rea häid jõude, on viimasel ajal siirdunud bridžile. Pärnu eliit huvitub nüüd bridžist ja - imelik küll - bridživaimustus on levinud just endiste keegelsportlaste peres.

Kuid Tartugi ei jää siin teistest maha. Alates tudengite ja kohvikupublikuga ja lõpetades Emajõe-veersete restoraanide „sõbratubadega" pole bridžikaardid tundmatud siingi. Erilist elevust sünnitas Tartu eliidis päälinna daamide bridži-turniir, mille tulemusi jälgiti suurima huviga. Alul suhtuti bridžile nagu igale senitundmatule asjale skeptiliselt. Võrreldi teda jo-jo'ga ja kuulutati talle peatset kadu. Nüüd aga nähakse neid surmakuulutajaid esimestena bridžilaua taga. Bridž lepitab. Ja võibolla polegi kaugel enam aeg, kus Tartu bridžitajad-daamid korraldavad esimestena võistlus-turniiri. Igatahes - tasapisi liiguvad juba sellised jutud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar